Notícies


Notícia del diari digital elSingular.cat publicada el 11/3/14

Terricabras: “Quan arribi el moment, el Parlament Europeu donarà suport a la voluntat dels catalans”

El candidat d’ERC a les europees insta els catalans a deixar clar que no són “ni suecs, ni alemanys ni espanyols”

El candidat d’ERC a les eleccions europees del proper 25 de maig, Josep Maria Terricabras,  s’ha mostrat convençut aquest vespre que, “arribat el moment, el Parlament Europeu, fidel al seu esperit democràtic fundacional, també donarà suport a la voluntat legítima dels ciutadans de Catalunya de poder votar”.

Terricabras ONCE-02

Així de segur s’ha mostrat Terricabras durant la presentació oficial de la candidatura dels republicans en un Auditori Once de Barcelona ple a vessar. En el marc de la conferència ‘Un país nou per una nova Europa’, el filòsof gironí també s’ha mostrat confiat que l’Eurocambra no es posicionarà respecte l’orientació del vot en la consulta, perquè “correspon exclusivament als catalans”.

Terricabras, independent i que concorre per primera vegada en unes eleccions, ha ressaltat la importància de les properes eleccions europees, de les quals ha dit que són “especialment rellevants” pel procés independentista català però també per la necessitat de construir una nova Europa. En aquesta línia, ha deixat clar que seria “ridícul” anar al Parlament Europeu a parlar només dels catalans i ha insistit en la importància d’una Unió Europea més democràtica, sense desigualtats i amb una economia favorable a la gent i la cultura.

Podeu llegir la noticia a l’enllaç següent:
http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/terricabras_quan_arribi_el_moment_el_parlament_europeu_donara_suport_a_la_voluntat_dels_cat_99300.php

Notícia del diari digital directe!cat publicada el 9/3/14

Terricabras: “les paraules de Rajoy en contra la consulta no generen entusiasme a nivell europeu”

El candidat d’ERC a les eleccions europees veu el silenci dels líders europeus com una mostra de suport al procés sobiranista

Terricabras Blanes-00Terricabras Blanes-01Blanes (ACN).- El candidat d’ERC a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras, ha assegurat que les paraules i els posicionaments del president d’espanyol, Mariano Rajoy, en contra de la consulta independentista no generen un “entusiasme col·lectiu” a nivell europeu. “No veig a la cancellera alemanya ni al primer ministre britànic, italià o el president francès que responguin al que ell diu amb entusiasme, més aviat callen i això em penso que va a favor nostre”, ha assenyalat.

Podeu llegir la noticia a l’enllaç següent: http://www.directe.cat/noticia/338270/terricabras-assegura-que-les-paraules-de-rajoy-en-contra-la-consulta-no-generen-entusiasme

Notícia del diari digital Nació Digital.cat publicada el 7/03/14

Terricabras vol que Brussel·les es pronunciï sobre la consulta

El filòsof i candidat d’ERC considera que l’enemic del procés sobiranista no és Madrid, “sinó nosaltres quan afluixem”

El filòsof i candidat d’ERC a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras, ha assegurat aquest dijous que vol demanar al Parlament Europeu “que es pronunciï” sobre la consulta sobiranista de Catalunya prevista pel 9 de novembre. En una conferència a la Universitat de Girona (Udg), amb el títol “La legalitat del referèndum 9N”, Terricabras ha afegit que veu “difícil que ens deixin votar” el pròxim novembre i ha afirmat que el president de la Generalitat ha enfocat adequadament la pregunta.
Terricabras ha considerat que l’enemic del procés sobiranista no és Madrid, “sinó nosaltres quan afluixem”, tot i que ha destacat que el creixement del moviment independentista es deu, segons la seva opinió, a la situació de desesperació que viu Catalunya.
Al mateix acte d’aquest dijous ha participat el jutge de l’Audiència de Barcelona Santiago Vidal, que s’ha mostrat convençut que “no es pot impedir la consulta, que serà legal” tot i que no disposi de l’autorització de l’Estat. Segons Vidal, la il·legalitat començaria l’endemà que el Tribunal Constitucional “impugnés el decret de convocatòria”, malgrat que ha posat de relleu que no es pot impossibilitar físicament la celebració de la consulta sobiranista.
Vidal ha valorat les eleccions plebiscitàries com “una última solució complicada” i ha instat a aconseguir una representació majoritària de la ciutadania al referèndum de novembre perquè el Tribunal Internacional de Justícia reconegui la consulta.

Terricabras

Podeu llegir la noticia a:

http://www.naciodigital.cat/noticia/65798/terricabras/vol/brussel/es/pronuncii/sobre/consulta

Notícia del diari digital Sabadell inform@! publicada el 7/03/14

Alfred Bosch a la primera trobada d’Àpats per la independència a Sabadell

“el dret a votar està per sobre de qualsevol llei i preguntar que passarà si no ens deixen votar és una actitud de menor d’edat”

Davant d’una cinquantena de persones provinents de diferents espais i entitats de la ciutat, entre les que hi havia antics membres del PSC o Iniciativa, Catalunya Si-Sabadell va iniciar els seu cicle d’àpats sabadellencs per la independència. Hi van participar tant els organitzadors de l’entitat, Joan Masferrer, Pere Vallverdú, Gabriel Fernández i Pere Cerdà, a més de persones vinculades a Esquerra Republicana Sabadell (ERC Sabadell) com Juli Fernández, i el diputat al Parlament de Catalunya Marc Sanglas. El President de Catalunya Sí i alhora diputat al Congrés de Madrid, Alfred Bosch, va explicar diferents anècdotes de la seva estada a la capital espanyola.

L’Alfred Bosch va explicar durant el seu torn d’intervenció les vivències i amenaces que estava vivint a la capital de l’Estat al voltant del dret a decidir i el procés d’independència de Catalunya: “el dret a votar està per sobre de qualsevol llei i preguntar que passarà si no ens deixen votar és una actitud de menor d’edat”. El diputat al Congrés de Madrid va explicar, a mode de conta, tres xerrades que havia tingut amb Rajoy, Rosa Díez i Margallo, on expressaven la seva opinió sobre la consulta.
Àpats Sabadell-00

Podeu llegir la resta de la noticia a:
https://sabadellinforma.com/2014/03/alfred-bosch-juli-fernandez-van-protagonitzar-la-primera-trobada-dapats-per-la-independencia/

Notícia del diari digital Sabadell inform@! publicada el 23/11/13

CATALUNYA SÍ-SABADELL COMENÇA A CAMINAR A L’ÀGORA

Catalunya Sí-Sabadell va ser presentada oficialment ahir al vespres davant d’un centenar de persones que van omplir l’espai Àgora, situat dins del centre Cívic de Sant Oleguer.

Gabriel Fernández (Catalunya Sí – Sabadell ), Gemma Calvet (Catalunya Sí) i Juli Fernández (ERC-Sabadell) van presentar aquesta nova entitat, que busca fer-se un lloc a la ciutat. Sabadell Sí neix amb la voluntat d’unir les persones que han desenvolupat tasques polítiques (o no) en els darrers anys i que ara defensen la independència sota el paraigües d’aquesta entitat, que neix amb una orientació clara d’esquerres i amb l’objectiu d’assolir, a més, l’alternança política a l’Ajuntament de Sabadell. Gabriel Fernández va definir l’entitat com un grup de persones “partidàries del progrés, la transformació social i que votarem sí”. El nou portaveu de l’entitat creu que “som gent normal que volem un país normal. Sabadell ha de poder ser un dels motors del futur nou país. Tenim molta feina de pedagogia”.

La plataforma busca canviar el color del govern de la ciutat amb una orientació més d’esquerres. Per això “cal començar procés de regeneració. Només es pot tenir bona salut democràtica si l’exercici del poder està garantit”ha dit Fernández. Aquesta voluntat de canvi i la voluntat de construir un nou país és el que uneix aquesta plataforma amb Esquerra Republicana Sabadell, que també hi era present ahir al vespre al centre cívic. Juli Fernández va voler donar la benvinguda a Catalunya Sí-Sabadell explicant quins són els punts en comú: “compartim que volem construir una nova ciutat. Un estat del qual volem ser fundadors. Volem generar una alternativa de progrés que permeti saber què volem”. El portaveu republicà creu que “un dels problemes que té Sabadell és que no hi ha projecte. Volem fer polítiques que transformin la ciutat. Que participi en la presa de decisió. Que decideixi quins han de ser els projectes de la ciutat.”

Gemma Calvet, per la seva banda, va elogiar el paper d’ERC deixant que la plataforma que ella representa deixi “obrir finestres. Renovar des de presencies externes que puguin aportar una finestra de contacte amb la ciutadania”. Calvet també va mostrar el seu agraïment per l’experiència que li està donant ser diputada tot i no tenir cap afiliació, alhora que felicitava el pas que va fer el partit i la gent que el conforma per fer un pas enrere i deixar-li espai: “L’experiència que un partit sobri comporta una generositat gran. Hem sembla molt saludable i aporta una renovació de la política”. La diputada també va explicar quina és la història de Catalunya Sí i quina és la seva voluntat de ser.

Durant la part final de l’acte, les persones assistents van poder realitzar les preguntes que van voler tant a la diputada com al portaveu de la secció local.

Podeu llegir la noticia a:

http://sabadellinforma.com/2013/11/catalunya-si-sabadell-comenca-caminar-lagora/?utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed:+sabadellinforma/EdEn+%28Sabadell+Informa%21%29
Notícia del setmanari Nova Conca 28/2/14

entrevista a Josep maria terricabras: “en una europa democràtica, no es pot negar el vot a ningú”

Com va anar que es decidís per presentar-se i què pot aportar Esquerra i vostè, concretament, a Europa?
Em vaig decidir perquè, en moments decisius per Catalunya, vaig pensar que no em podia negar a fer el pas endavant que se’m demanava i que havia d’adquirir un compromís polític institucional. Estic segur que Esquerra pot aportar a Europa una defensa insubornable dels interessos de Catalunya i una aposta decidida per una Unió Europea que planti cara a certs poders i que faci costat a les persones, sobretot, a les que s’ho passen pitjor. Esquerra defensa això i jo procuraré representar això mateix si sóc elegit parlamentari europeu.

Podeu llegir la resta de l’entrevista a:

http://www.novaconca.cat/entrevista/12853/en-una-europa-democratica-no-es-pot-negar-el-vot-a-ningu

Notícia del diari digital VilaWeb  1/3/14

BOSCH: “FA TEMPS QUE VAN DECIDIR QUE ALS CATALANS NI AIGUA I AVUI HO HAN DEMOSTRAT”

El portaveu d’ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha declarat des de Tortosa que “fa temps que van decidir que als catalans ni aigua i avui han demostrat que ho pensen complir al peu de la lletra” en relació a l’aprovació del Pla hidrològic de Conca de l’Ebre. Bosch ha afegit que al govern espanyol “creuen que el riu és seu i que el poden repartir amb criteris de cacic”. “Quan arriba el riu a Catalunya el PP ja ha escurat els recursos que hi baixen, com fan amb tot”, ha denunciat el dirigent republicà, que ha afegit que el Pla Hidrològic és “un bon exemple” de com el govern espanyol és capaç de fer alguna cosa “tard i malament”.

Podeu llegir la resta de l’article a:

http://www.vilaweb.cat/noticia/4176381/20140301/bosch-temps-decidir-catalans-ni-aigua-ho-demostrat.html

Notícia del diari Ara 17/11/12

Lluís Llach defensa que “no hi ha éssers humans lliures en pobles esclavitzats”

Un dels discursos més esperats del míting central d’ERC d’aquest dissabte ha estat la del músic Lluís Llach, que ha justificat el seu suport als republicans. “No hi ha éssers humans lliures en pobles esclavitzats”, ha reivindicat Llach, que ha cridat a lligar l’alliberament nacional i el social i ha demanat el vot per la formació d’Oriol Junqueras  perquè “són el partit que ho ha tingut més clar en coherència, tossudament i a vegades amb una llarguíssima solitud, […] i cal gent que no es faci enrere quan els embats siguin difícils”.

Podeu llegir la resta de l’article a:

http://www.ara.cat/especials/eleccions25n/Lluis_Llach-Pello_Urizar-EA-ERC-EH_Bildu-Roger_Mas-Quim_Vila_0_812318965.html

_______________________________________________________

Article d’opinió de Miquel Sellarès a ElPuntAvui

26-N: una nació dempeus

El 25-N, el vot sobiranista té la gran oportunitat d’espolsar-se tres segles d’opressió nacional i de deslliurar-se d’una metròpoli que ha intentat assimilar-la i que l’espolia impedint la seva construcció nacional i la consolidació de la seva nació. Una metròpoli que, alhora, esquartera la nostra nació: Catalunya-Principat, País Valencià i les Illes Balears. Avui, però, una part de la nació catalana, el Principat, es troba en condicions d’emancipar-se i evitar, així, que els botxins de la nació espanyola facin el mateix que han fet amb la resta de la nació. D’aquesta manera, Catalunya es converteix en la punta de llança d’un esdevenidor de llibertat de la nació catalana.

Podeu llegir la resta de l’article a:

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/593263-26-n-una-nacio-dempeus.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s