MANIFEST DE CATALUNYA SÍ


Vivim uns moments històrics que fa ben pocs anys costava imaginar. Catalunya està fent passos de gegant encaminats a assolir la plena llibertat, cap a un nou país que volem ple de prosperitat, democràcia, justícia i inclusió social.

Per defensar el nostre país des de la societat civil, el 2011 es va constituir la plataforma Catalunya Sí per part d’un conjunt de persones de sensibilitats i orígens diferents, encapçalada per l’Alfred Bosch. Així hem contribuït a fer que la veu independentista catalana sigui present al Congrés dels Diputats de Madrid i ressoni als mitjans espanyols i internacionals.

Després de la multitudinària manifestació de l’11 de setembre de 2012, les eleccions d’aquell novembre van posar la qüestió d’independència com a tema principal de la campanya electoral i Catalunya Sí va donar suport i va formar part de la candidatura més sòlida que treballa per la llibertat nacional i la justícia social del país: la liderada per Oriol Junqueras. El suport popular a aquesta candidatura va ser significatiu i ERC va esdevenir la segona força del Parlament. El pacte de governabilitat entre la primera força i la nostra candidatura, va aconseguir que el president de la Generalitat es comprometés a proposar una data i una pregunta clara per convocar la població de Catalunya a un referèndum sobre la independència de Catalunya el 2014.

Des d’aquesta plataforma aglutinem persones de la societat civil i personalitats amb reconeixement social per la seva trajectòria i vàlua professional. Persones amb trajectòria d’activisme per la defensa de les llibertats socials, nacionals i democràtiques del nostre país que han fet el pas d’engruixir l’independentisme polític. Davant la transcendència històrica que estem vivint, ara és el moment de comprometre’s i implicar-se a favor del procés independentista i aquestes personalitats, sense vinculació orgànica a cap partit polític, sí que volen servir d’altaveu de la llibertat del nostre poble.

En un moment en què els moviments socials han guanyat els carrers de les nostres viles i ciutats, en nom de la lluita contra l’exclusió, les injustícies i l’abús de poder d’entitats financeres, el dret a decidir el nostre futur com a poble és cabdal. I cal exigir una nova manera de fer política, més participativa i que connecti amb la ciutadania. Que doni solucions eficients i reals als problemes del dia a dia de les persones, en un marc de penúria creixent. Que distribueixi de forma més equitativa els pressupostos i vetlli pels drets socials, davant l’asfíxia econòmica i l’espoli que ens impedeixen desenvolupar l’estat del benestar. Una nova política que blindi la nostra llengua, el català, com a instrument de cohesió social i d’identitat col·lectiva, constantment qüestionada i atacada des de la voluntat uniformadora de l’Estat espanyol. Una nova política regenerada democràticament perquè el futur Estat de Catalunya s’obri al món i prosperi en els àmbits social, cultural i econòmic.

Catalunya Sí ha donat suport i ha participat a les grans accions multitudinàries dels darrers 11S, a favor que Catalunya esdevingui un nou estat d’Europa. El 2014, en què es portarà a terme el referèndum tant desitjat, volem contribuir en que l’opció guanyadora sigui un Sí molt majoritari a favor de la independència de Catalunya.

Fem, doncs, una crida a la societat civil a adherir-se a aquesta plataforma, convençuts i convençudes que la independència democràtica és l’única via possible per resoldre els problemes quotidians de la ciutadania i del país. Des de Catalunya Sí donem suport a qualsevol acció que es propiciï des del Parlament de Catalunya per afavorir que guanyi el SÍ a la doble pregunta que s’ha proposat pel proper 9 de novembre de 2014.

Catalunya, endavant!
Ara Sí, així Sí, Catalunya Sí!

15 responses to “MANIFEST DE CATALUNYA SÍ

 1. Retroenllaç: Catalunya Sí llegeix el manifest en la presentació de la candidatura del 20N | La societat civil per la independència

 2. Ara Sí, Catalunya Sí!!!

  M'agrada

 3. Retroenllaç: Vine a despertar el país! | La societat civil per la independència

 4. SI. ·”Estoy cansado de España” Me agotas¡¡¡¡¡ Politics, si us plau, independencia JA¡¡¡¡¡¡¡¡

  M'agrada

 5. Prou de victimisme! Amb l’Oriol Junqueras el camí de la independència és un fet. I ens respnsabilitzarem dels nostres problemes, podent fer servir totes les forces que té aquest país. I a més sabem que ell no s’arrugarà a la primera de canvi. CiU no és cap garantia (Duran Lleida hi és pel mig).

  M'agrada

 6. perepau ximenis @perepaujh

  Estic escoltant via http://youtu.be/fk8Z_c17ggI la conferència de nomenament del candidat @Junqueras a l’auditori Once i em toca la fibra. Li faig confiança i m’adhereixo a #CatalunyaSí

  M'agrada

 7. L’existencia de Catalunya_SI representa un llico d’optimisme, responsabilitat I democracia. Veure que la societat civil pren el compromis de vincular-se activament amb la colitica I particularment amb un partit politic vol dir que tenim FUTUR!!!! I

  M'agrada

 8. “Com em puc creure aquest manifest i sobretot la part que diu :Una nova política que entenem com a fórmula per blindar la nostra llengua, el català, instrument de cohesió social i d’identitat col·lectiva, constantment qüestionada i atacada des de la voluntat persistentment uniformadora de l’Estat espanyol.”, si doneu suport a Junqueres que és qui propugna que el castellà sigui oficial, propiciant la diglòssia i la mort en poques generacions del català per susbtitució lingüiística. És el pitjor atac cap a la nostra llengua, ànima i mare de la nostra identitat que s’ha fet des de posicions que en principi estan per defensar-la. Per a mi això no és compatible i suposa una traició a totsaquells que fa anys que lluitem per la indpendència i la dignitat de la nostra nació. Ha estat una patada al cul per a molts i només per obtenir vots del PSC. Quina llàstima!

  M'agrada

  • Benvolguda Annabel, entenem perfectament la teva preocupació per la llengua i tots entenem que dins l’Estat Espanyol la seva pervivència és molt complexa. També és molt cert que en aquest moment finalment estem pensant com serà el nou Estat que volem. I el volem millor. Dins de com el volem, el que el candidat de la coalició, Oriol Junqueras, ha manifestat (et recomanem aquest vídeo on explica millor i concreta la proposta http://www.vilaweb.tv/junqueras-no-costa-res-que-el-castella-tambe-sigui-llengua-oficial ) és que el català serà la llengua de l’Administració, allò que l’Estat mai ha volgut que fos, i és el que, entenem permetrà que sigui la llengua vehicular de la nostra societat i, de fet, la cohesionarà, atès que com bé saps al nostre país es parlen més de 200 llengües. Que dues llengües siguin oficials no és igual a dir que totes tindran els mateixos drets i deures però assumir que el castellà tingui una sèrie de drets no fa sinó sumar, també, implicar molta més gent a aquest procés d’independència que pretenem assumir.

   M'agrada

 9. Esta molt be ja feia falta una gent que començes a moure tot

  M'agrada

 10. Consulta SI. Independència, ja veurem que votaria la gent.

  M'agrada

 11. M’adhereixo al vostre manifest d’igual manera que m’he adherit al de l’Artur Mas. Crec que l’important ara és que ERC i CiU vagin d’acord en aquest camí. Després serà el moment de posicionar-nos políticament.

  M'agrada

 12. Necesitem una Esquerra Republicana forta, exemplar, que doni credivilitat i estigui 100% compromesa per a fer la consulta i guanyar-la. Hem arribat molt lluny com per fer marxa enrrere i no aprofitar aquesta oportunitat tant bona. Si no espavilem el PPSOE hens culminaran con a poble i seguiran deixan España/Catalunya tal i com estaba 200 anys enrrere. S’ha d’advertir a la gent i s’ha de demostrar que el federalisme es una estafa, es marejar la perdiu. S’ha arribat molt lluny com per vendrens per 4 engrunes de pa com seria una millora de finançament, necesitem molt mes com a poble y podernos realitzar. Necesitem convençer a ICV i que es pasin a la independencia davant un estat autoritari poc democratic i transparent. Necesitem atreure els critics del PSC a NECat, enfortir la Cup, que CDC es defineixi d’una vegada per totes i deixi de jugar a la puta i la ramoneta. Volem una CDC que realment vulgui la independencia sense pactes a les fosques per part del PPSOE amb ells. CDC no inspira credivilitat. Al meu pare s’han fet independentistes per oferir una 3era via federal que es el que sempre han volgut. Volem la independencia, t’enim de difondre el perque d’un nou estat d’Europa, als medis catalans, españols, estrangers, busties, correus, publicitat d’internet, empaperar els carrers, mitings etc. Necesitem ara mes que mai que es treballi per la independencia

  M'agrada

 13. Els populars i socialistes hens han retallat tota mena de drets inprescindibles, han tret les ajudes laborals, abaixat les ajudes a dependents (malalts fisics o psiquics), retallar en la sanitat augmentan les llistes d’espera, han facilitat l’acomiadament i abaixat els sous, han augmentat economicament les beques, intenten imposar el castella a l’escola per acabar erradicanlo com ha pasat al Pais Valencia, pujat les notes de tall, han donat una patada a la educacio, salut. Apujat l’iva general, cebanse en la cultura, acabat amb el canal 9, intent d’acabar amb el Catala com ha pasat a Arago amb el lapao i ara el Bouza intente fer el mateix a Ses Illes. Han aforat a la familia real, han tret drets a les dones amb la llei del abort, han ficat la llei mordasa, intenten controlar twiter, traves als manifestants, han apujat l’aigua, la llum, el gas i l’electricitat, han salvat als rics per perjudicar als pobres (banca, poca transparencia per a les elits i partits) NO HAN MODIFICAT LA LLEI PER A ENDURIR LES PENES DE TOTS ELS LLADRES DE GUANT BLANC COM BARCENAS I URDANGARIN, tot segueix igual, no han cambiat res, nomes recentralitzacio, inevolucio, precarietat, un partit que no cambia la llei electoral per a perpetuar el bipartidisme, a España res ha cambiat, independencia ja !!!!!!!!!!!!!! ll*ll , cal explicar-ho als catalans, s’ha de ser sincer amb el poble, hem de sumar per a fer posible aquest gran cambi, independencia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s