Santi Vidal: “Votar el 9-N serà legal”


Notícia publicada al diari digital “elSingular.cat” el 2/11/2014

El jutge es pregunta: “Com es pot impugnar una convocatòria verbal?”

Santi Vidal

El jutge de l’Audiència de Barcelona Santiago Vidal ha assegurat avui que si la impugnació del 9-N s’admet a tràmit, “la Generalitat s’hauria d’abstenir de fer publicitat. Però votar no seria il·legal”, Segons ha aclarit Vidal en una entrevista al canal 3/24, el govern català només hauria de “no fer res” des de la data de la suspensió fins el 9-N.

“Com es pot impugnar davant un tribunal una convocatòria que és verbal, sense llei ni decret al darrere? És molt difícil, no crec que s’entri al tema de fons”, ha reiterat Vidal. “El govern espanyol està seguint un tràmit no adequat”. “Si el Tribunal Constitucional s’ajusta a dret, els seus membres no haurien d’admetre a tràmit aquesta nova impugnació”, ha afegit.

“Estic preocupat amb l’obcecació del govern espanyol. El diumenge vinent es farà un acte de participació ciutadana”. “El govern espanyol ho veu com un subterfugi, no com una consulta alternativa, sinó com si fos la mateixa, i com que ja està prohibida ara fan frau de llei. És així com ho veuen ells”.

“Per això el que haurien d’haver fet és instar un incident d’execució de la mesura de suspensió cautelar, un tràmit molt diferent de presentar un nou recurs”. “La legalitat que han d’obeir els Mossos és la dels seus comandaments. Les decisions les prendrà el conseller”, ha manifestat Vidal.

Enllaç a la notícia

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s