Terricabras, elegit nou president de l’Aliança Lliure Europea a l’Eurocambra


Notícia publicada al diari Ara (10/6/2014)

L’eurodiputat d’ERC substituirà la gal·lesa Jill Evans i podrà tenir “més presència i intervencions” al Parlament Europeu

Josep-Maria-Terricabras-Junqueras-Rovira-ERC_ARAIMA20140523_0287_5

L’eurodiputat d’ERC Josep Maria Terricabras ha estat elegit per unanimitat aquest dimarts nou president de l’Aliança Lliure Europea (ALE) al Parlament Europeu. En una reunió a Brussel·les, la formació ha escollit Terricabras com a substituït de la gal·lesa Jill Evans, del Plaid Cymru, que va ostentar el càrrec durant la darrera legislatura. Terricabras, a més, es converteix automàticament en vicepresident primer del grup que els Verds i l’ALE comparteixen a l’Eurocambra, el cinquè més gran d’hemicicle, amb 52 escons. ERC, amb els seus dos eurodiputats, es convertirà primer partit de l’ALE, quan es confirmi la sortida dels quatre de l’N-VA flamenca.

D’haver de compartir l’escó amb el BNG, ERC ha passat a presidir la seva família política europea, l’ALE. La coalició entre ERC i la Nova Esquerra Catalana d’Ernest Maragall té dos escons, els mateixos que l’SNP d’Alex Salmond, però els catalans van obtenir uns 200.000 vots més a les eleccions del 25-M. Mentre Esquerra va aconseguir més de 594.000 vots, els independentistes escocesos en van rebre 389.500. Terricabras comptarà amb el suport del president de l’SNP, Ian Hudghton, com a tresorer del grup de l’ALE.

“La veritat és que el canvi ha estat molt notable, perquè quan fa cinc anys va ser elegit Junqueras teníem només mig escó” i “això ara s’ha quadruplicat, tenim dos eurodiputats sencers i el nostre primer dia aquí a Brussel·les els companys de grup ens van rebre amb grans aplaudiments”, ha celebrat Terricabras en declaracions a l’ACN.

La presidència de l’ALE i la vicepresidència primera del grup parlamentari dels Verds “voldrà dir més presència directa al Parlament Europeu, per a intervencions i tenir més influència”. “Això és important no tant per a mi o per a ERC sinó per al país, que un català independentista pugui tenir una posició rellevant a l’Eurocambra”, ha explicat el cap de llista d’ERC a les europees.

Terricabras aspira a ser membre dels comitès d’Afers Constitucionals i Llibertats civils i drets humans, “pel moment polític que viu el país” i per “vocació i dedicació al llarg de la vida”. Maragall ha demanat formar part del comitè d’Educació i Ciència i també als d’Economia, Indústria i Energia. “Esperem poder arribar a com més comissions parlamentàries millor”, ha explicat l’eurodiputat republicà.

Enllaç a la notícia

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s