Felipe de Borbón no ha de ser Comte de Barcelona


Els catalans hem decidit emprendre el nostre camí cap a la independència, de manera pacífica, cívica i democràtica. L’objectiu dels que formem part de Catalunya Sí, és el de continuar el procés iniciat en les consultes sobre la independència  i reforçat per les mobilitzacions ciutadanes de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional, la manifestació multitudinària de l’onze de setembre de 2012 i la Via Catalana de 2013.

La recent abdicació del Rei d’Espanya no modifica el nostre objectiu, considerem que avui hi ha una majoria social favorable a la independència, i que ha quedat clar que una àmplia majoria de la ciutadania vol decidir el seu futur com a poble i que respectarà el que és decideix el proper 9 de novembre a les urnes.

No obstant, com a demòcrates i republicans, som partidaris que la democràcia i la igualtat de tots els ciutadans davant la llei s’imposi arreu, i per aquest motiu, ens solidaritzem amb els ciutadans d’arreu que vulguin decidir sobre les seves institucions de govern.

Considerem també una qüestió de justícia històrica manifestar el nostre rebuig a qualsevol mena de reconeixement per part de les institucions catalanes als representants de la dinastia responsable de l’abolició dels nostres drets i institucions nacionals i que fou restaurada per un règim dictatorial, al nostre entendre il·legítim.

Per aquest motiu, des de Catalunya Sí donem suport a la iniciativa d’instar a l’alcalde de Barcelona a comunicar a la Casa Reial espanyola que Felipe de Borbón, o qualsevol altre membre de la seva nissaga deixi d’utilitzar per sempre més el títol de Comte de Barcelona.

Reproduïm a continuació íntegrament el text objecte del nostre suport.

Felipe de Borbón no ha de ser Comte de Barcelona

A l’Excel•lentíssim Senyor Xavier Trias i Vidal de Llobatera, alcalde de Barcelona

Amb l’abdicació de la corona espanyola per part de Juan Carlos de Borbón y Borbón, l’antic monarca traspassarà tots els seus títols nobiliaris i de sobirania en favor del seu fill Felipe atès que serà el seu successor al tron. En principi tots, inclòs el de Comte de Barcelona.

Us imaginem, alcalde, al corrent del clima independentista, republicà i antimonàrquic que viu Catalunya en el moment que s’ha produït aquest fet polític de la màxima importància per l’esdevenidor de la nostra pàtria. Així com de la lamentable imatge pública que ha projectat la família Borbón al llarg dels seus infames regnats. Una imatge farcida d’anticatalanisme, corrupteles, autoritarisme i episodis escandalosos en tots els sentits que, en els darrers anys, no han pogut amagar de cap de les maneres. Sense oblidar la immensa fortuna que han acumulat subreptíciament, de forma obscura i immoral, sobretot en la degenerada i dissoluta etapa de l’infaust Juan Carlos I, mentre la immensa majoria dels seus súbdits són víctimes d’una crisi econòmica i social de magnituds catastròfiques.

No volem ni pensar que en aquests moments decisius per a la llibertat de Catalunya, on la independència de la nostra nació és l’ideal perseguit per una gran majoria de compatriotes, Barcelona no estigui a l’altura de les circumstàncies com sí ho han estat les ciutats de Girona, Cervera, Montblanc i Balaguer. Totes s’han negat a què els títols de Príncep, Comte, Duc i Senyor de cadascuna d’elles respectivament siguin utilitzats per cap membre de la família Borbón, tal com sol•licitaren ara fa just dos anys, el 9 de juny de 2012, les entitats de la societat civil signants de la Declaració de Montsuar.

Esperem doncs que sapigueu aprofitar aquesta oportunitat per rescabalar-vos d’una anterior iniciativa popular similar on se us demanava retirar la Medalla d’Or de Barcelona a Cristina de Borbón, la cobdiciosa germana del presumpte futur Felipe VI. Llavors el vot del vostre govern va ser el mateix que el d’aquells (Partit Popular) que han estat còmplices i beneficiaris de tota la corrupció i nepotisme que ha envoltat tradicionalment a la família Borbón.

Per tot plegat, interpretant de ben segur el sentiment majoritari dels ciutadans de Barcelona i sabent que disposeu de la majoria municipal necessària per assolir-ho, us demanem que procediu de forma immediata a comunicar a la casa reial espanyola que Felipe de Borbón –o qualsevol altre membre de la seva decadent família- deixi d’utilitzar per sempre més el títol de Comte de Barcelona.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s