Acte de suport a Josep M. Terricabras (8/5/14)


Les estrelles d’Europa són la nostra galàxia.

Les personalitats de la societat civil de Catalunya Sí van exposar les seves raons per voler Catalunya al Parlament Europeu.

L’acte va ser presentat per Toni Albà, que també és personalitat de Catalunya Sí, i van intervenir-hi diversos membres com la diputada Gemma Calvet, l’humorista Peyu, el politicòleg Oriol Illa, l’advocat Pep Cruanyes, el jurista Josep Maria Reniu, els membres de Catalunya Sí-Sabadell Gabriel Fernández i Joan Masferrer, l’economista Enric Llarch, l’enginyer Marcel Coderc, l’activista Carme Teixidó, l’editor Josep M. Vall, la poetessa Assumpció Cantalozella, el dissenyador Josep M. Trias, l’expert en desenvolupament local Jordi Cuyàs i el president de l’entitat Alfred Bosch. L’objectiu de l’acte era demostrar com des de la societat civil es pot fer política i s’ha d’incidir en política i cada personalitat va posar per escrit el seu motiu pel qual s’ha de tenir presència a Europa. Durant l’acte també es va donar la benvinguda a les noves incorporacions a la plataforma:  l’actor Juanjo Puigcorbé, l’artista Albert Carrasco, l’humorista Peyu i l’activista independentista Carme Teixidó.

Al seu torn, el president de Catalunya Sí, Alfred Bosch, que va afirmar que ‘a Europa també volem treballar perquè som europeus i volem que Europa ens ajudi a que la nostra gent tingui una feina digna’. Per la seva banda, la diputada al Parlament Gemma Calvet va posar Catalunya Sí com a ‘exemple de compromís amb la política activa i d’obertura a la societat civil’.

El cap de llista de la coalició Esquerra Republicana – NECat – Catalunya Sí, Josep-Maria Terricabras, que també és una de les persones destacades de Catalunya Sí, va exposar les principals propostes culturals que vol dur a Europa: ‘harmonitzar l’IVA cultural super-reduït al 4% pel conjunt de la UE, promoure l’excepció cultural europea, incentivant la creació, producció i distribució cultural europea per cohesionar el primer mercat cultural audiovisual mundial, i augmentar el pressupost europeu de cultura i crear un Consell Europeu de la Cultura amb facultats per dur a terme projectes de desenvolupament cultural’.

Terricabras va cloure l’acte amb una variant de la famosa frase d’Ovidi Montllor: ‘Hi ha gent a qui no agrade que es parle, s’escriga o es pense en català. És la mateixa gent a qui no agrada que es parle, s’escriga, es pense o es vote’.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Enllaç a la notícia sobre l’acte publicada a La Vanguardia

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s