CATALUNYA SÍ DÓNA SUPORT A LA INICIATIVA D’ERC PER REDUIR L’IVA CULTURAL AL 4%


El president de Catalunya Sí, Alfred Bosch, el músic Gerard Quintana i altres personalitats del món cultural vinculats a l’entitat se sumen a la campanya Cultura 4.0 d’ERC, que promou la modificació de la llei espanyola sobre l’Iva per tal que tots els productes culturals puguin tenir un IVA superreduït del 4%.

IMG_5505

El filòsof Jordi Porta, el músic Gerard Quintana, l’actriu Txe Arana, l’escriptora Maria Mercè Roca, l’actor Quim Masferrer, l’editor Josep Maria Vall, el director de cinema Romà Guardiet i els músics de l’Elèctrica Dharma Joan i Lluís Fortuny,  van assistir divendres passat a la presentació de la campanya,  en representació de les personalitats de Catalunya Sí del món cultural.

La portaveu del Grup Parlamentari d’ERC, Marta Rovira, va presentar la proposta registrada al Parlament  per instar el Congrés a reformar la Llei 37/1992 de 28 de desembre de l’IVA per tal que tos els productes culturals tinguin un IVA superreduït del 4% i no del 21% com fins ara. Rovira va definir la cultura com a la quarta pota de l‘Estat del Benestar, juntament amb els serveis socials, la salut i l’educació. “Sense un accés universal a la cultura i el coneixement en igualtat d’oportunitats no podrem tenir una societat lliure i justa”, va dir.

Alfred Bosch va destacar que “aquest augment de l’IVA ha fet inviables en molts casos les activitats culturals i ERC defensarà a Madrid la reforma d’una llei que és evident que és injusta”.

Al seu torn, Gerard Quintana, en representació de la resta d’artistes i agents culturals de Catalunya Sí, va reflexionar sobre la necessitat de cultura que tenim les persones. “Som el que consumim, i si ens neguen l’accés als esdeveniments culturals, ens limiten l’accés a consumir aliment per a l’esperit i per créixer.” I va afegir que “en comptes d’un govern del PP amb qui negociar, més aviat sembla que tenim un govern enemic de la cultura.“

L’IVA aplicat als productes culturals va passar l’any passat del 8% al 21%, que representa un augment del 162% del preu d’aquests productes. En comptes de representar una major recaptació, aquest augment de l’IVA ha tingut com a conseqüència una disminució del consum en cultura i per tant, destrucció de llocs de treball i de part de la indústria cultural, un dels motors econòmics del nostre país.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s