TARDÀ, CALVET I PIQUER VISITEN LA PRESÓ MODEL DE BARCELONA


Joan Tardà, Gemma Calvet i Eva Piquer reafirmen el compromís d’ERC-Catalunya Sí de treballar per un millor sistema penitenciari per a Catalunya i asseguren que amb un estat independent el sistema penitenciari de Catalunya milloraria enormement

El diputat al Congrés Joan Tardà, l’advocada i candidata d’Esquerra Republicana de Catalunya – Catalunya Sí al número 4 per Barcelona a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, Gemma Calvet, i l’escriptora, periodista i número 7 de la llista, Eva Piquer, van visitar ahir al matí la presó Model de Barcelona.

El motiu de la visita va ser l’interès per l’estat dels centres penitenciaris de Catalunya, conèixer la situació d’interns, familiars i treballadors, i refermar el compromís polític d’Esquerra per seguir treballant per un sistema penal més just.

Tal com va expressar el diputat d’ERC-Catalunya Sí, “amb l’actual crisi s’està cronificant la pobresa i s’està condemnant a molta gent a acabar a la presó” ja que les polítiques actuals no afavoreixen les possibilitats de sortida als problemes econòmics i socials que pateix bona part de la ciutadania de Catalunya.

L’advocada Gemma Calvet defensava que “els interns són ciutadans de ple dret, i el compromís per la reinserció de les persones ingressades comença per considerar-los part de la nostra societat també en el moment de les eleccions. El vincle amb la societat s’ha de reconstruir a partir del propi gest d’atansament i reconeixement.”

En aquest sentit, tots dos van confirmar que hi ha molta feina a fer, començant per reformar l’actual sistema penitenciari. En aquest sentit, el director general de Centres Penitenciaris, el Sr. Ramon Parés, va reconèixer que “es fa difícil la gestió de l’actual política penitenciària quan no es té la capacitat legislativa a Catalunya” i Calvet va recordar que “justament per aquest motiu, entre d’altres, ens cal la Independència de Catalunya, que ens permetrà poder legislar el nostre sistema penitenciari d’acord amb les necessitats reals que hi ha al nostre país en aquest àmbit.”

Dijous va acabar el termini per als interns per votar en les eleccions del 25 de novembre. Els representants d’ERC-Catalunya Sí van realitzar precisament ahir la visita al centre penitenciari per deixar clar que la visita no era un acte electoralista, sinó una reafirmació del seu compromís amb  les persones de la nostra societat que es troben en situació de més vulnerabilitat, les seves famílies, i els treballadors de presons, que també han patit les retallades.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s