Fem arribar la política a les presons


La població penitenciària pot exercir el dret a vot?

Els presos i les preses poden assistir a mítings polítics?

Algun candidat s’ha apropat a les presons per donar a conèixer el seu programa?

Aquest col·lectiu són ciutadans de ple dret i com a tal cal que siguin també destinataris dels missatges de propostes electorals que ofereixen els partits polítics al conjunt de la societat catalana.

Aquesta és la intenció i el propòsit del candidat Oriol Junqueras. Per això, aquest matí l’advocada Gemma Calvet i l’escriptora i periodista Eva Piquer, dues personalitats de Catalunya Sí i candidates a les llistes d’Esquerra Republicana de Catalunya, han fet arribar a la consellera de Justícia, la Sra. M. Pilar Fernández i Bozal, la petició de Junqueras per poder fer visites a l’interior dels diversos centres penitenciaris durant la darrera setmana de campanya electoral.

Esquerra Republicana de Catalunya – Catalunya Sí vol accedir a l’interior dels centres penitenciaris per garantir el dret a la participació democràtica de la població reclusa i  per fer efectiu el compromís amb les persones de la societat catalana que es troben en situació de més vulnerabilitat.

Tal com fa esment l’escrit del president d’Esquerra, “el compromís per la reinserció de les persones internes comença per considerar-les part de la nostra societat, també en el moment de les eleccions, i el vincle amb la societat s’ha de reconstruir a partir del propi gest d’atansament i reconeixement.”

 

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s