ERC-RCat-Catalunya Sí presenta una Comissió d’Investigació sobre la Casa Reial


Els diputats d’ERC-RCat-Catalunya Sí han presentat aquest dimecres a registre la petició de Comissió d’Investigació de la Casa Reial que va impulsar ERC i que ha sumat BNG, IU i ICV. El portaveu Alfred Bosch ha destacat que cal posar llum sobre la Casa Reial i ha insistit que ‘l’opacitat i la falta de democràcia’ estan a la base de la crisi que vivim i que, per tant, ‘el cas Urdangarin i el cas Bankia són dues cares de la mateixa moneda, de la mateixa opacitat’.

Per a Bosch, l’actual és una crisi d’Estat i ‘bona part de la solució passa per la transparència’ per acabar amb la ‘falta de democràcia i tràfic d’influències’. Per a Bosch, ‘ja que hi ha una monarquia parlamentària, cal que sigui autènticament parlamentària’ i si per a això cal retocar la legislació, que la retoquin. ‘L’opacitat, el tràfic influències, les interseccions entre política i finances… El cas Urdangarin i el cas Bankia són dues cares mateixa moneda, que es diu opacitat i que hem de resoldre’, ha insistit.

Bosch ha emfasitzat que ‘la comissió d’investigació ja existeix al carrer, al carrer continuarà, i la gent seguirà preguntant pels negocis d’Urdangarín. I si aquesta investigació és al carrer, no pot ser que el Parlament sigui immune i marcià davant el que està passant. Hem d’estar en contacte amb la realitat’.

Ara, un cop qualificada la iniciativa, serà la Mesa del Congrés, en què estan representats PP, PSOE i CiU, on s’haurà de resoldre si es crea la Comissió.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s