Bosch: ‘no es poden destinar diners públics a subvencionar primes a milionaris’


El portaveu d’ERC-RCat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha defensat avui la presentació d’una Proposició No de Llei per tal que no es doni ni un euro de diner públic a subvencionar milionaris com són els futbolistes. En la PNL es recorda que ‘segons informacions aparegudes en premsa, la Federació Espanyola de Futbol ha arribat a un acord sobre les primes de la selecció espanyola a l’Eurocopa de futbol. Pel que sembla, els jugadors cobrarien 300.000 euros cada un per guanyar l’Eurocopa. I encara no coneixem la quantitat que cobraria l’entrenador o si la Federació també fixaria altres primes per al cas que la selecció fos eliminada’.

Es recorda també que ‘els 300.000 euros pactats suposen un augment del 25% respecte a les primes del 2008, increment que sorprèn en una època de retallades generalitzades en els pressupostos estatals i, en particular, en polítiques socials’ i és per això que es reclama ‘condicionar les ajudes i subvencions a la FEF a l’aplicació de la transparència i austeritat, ja que tenen funcions públiques com a agents col·laboradors de l’Administració sota la tutela del Consell Superior d’Esports’ i es reclama ‘no subvencionar a la FEF amb diner públic si es mantenen les primes’ així com ‘obligar, en cas que es mantinguin les primes,  a que es tributi a l’Estat’ perquè cal recordar que després del mundial de Sud-àfrica podien tributar en aquell país.

La proposta recorda que ‘els 7 milions d’euros que s’embutxacaran 24 persones per 2 setmanes de treball és equivalent al sou de cinc-cents mileuristes per tot un any de treball’. Bosch ha recordat que ‘la FEF és una entitat privada, però no pot ser que amb diners públics se subvencioni una entitat que després pot repartir primes entre uns milionaris que ja cobren per a fer la seva feina’.

Alfred Bosch, acompanyat de Joan Tardà i Teresa Jordà

Podeu trobar la iniciativa en aquest link: http://www.esquerra.cat/documents/seleccio-espanyola_primes_pnl_0512.pdf

 

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s