Bosch: ‘No deixarem de reivindicar els nostres drets i els dels nostres electors’


ERC-RCat-Catalunya Sí presenta dos recursos d’empara al TC per l’exclusió de la Comissió de Secrets Oficials

Els tres diputats d’ERC-RCat-Catalunya Sí al Congrés, Alfred Bosch, Joan Tardà i Teresa Jordà, han presentat avui al Tribunal Constitucional (TC) un recurs d’empara en contra de l’exclusió del Grup Mixt de la Comissió de Secrets Oficials pel veto del PP.

Els populars han vetat Alfred Bosch i Joan Tardà com a representants del Grup Mixt i davant aquest ‘acte antidemocràtic del PP’ s’ha optat per presentar dos recursos d’empara al TC, ha explicat Bosch. Segons el portaveu independentista al Congrés, la situació impedeix als diputats d’un grup de la Cambra exercir el seu legítim dret de representació dels electors i de participació democràtica.

En aquell moment ‘ja vam dir que arribaríem fins a les últimes conseqüències després de ser vetats pel PP’. Bosch ha apel·lat als drets fonamentals que assisteixen els ciutadans i els seus respresentants polítics, que s’inclouen tant dins la Convenció Europea de Drets Humans com en la Declaració Universal de Drets Humans, que consagren el dret a la informació, a la bona representació dels electors, a la lliure expressió i a la participació en el joc democràtic. Bosch ha explicat que ‘no ens rendim i insistirem fins on faci falta per tal d’exercir les nostres funcions com a diputats i com a representants dels nostres electors’.

La coalició ha presentat dos recursos, un d’individual, en defensa dels drets d’Alfred Bosch, i un altre en nom del Grup Mixt, ja que s’han violat els drets de representació democràtica.

En el text dirigit a l’Alt Tribunal, se sol·licita com a mesura cautelar que s’aturi la constitució de la Comissió de Secrets Oficials fins que no hi hagi un pronunciament sobre el recurs. El recurs consta de dues parts, una de tipus formal, mitjançant la qual es consulta al TC sobre el mecanisme de constitució de la Comissió de Secrets que es va fer ‘no acord amb el Reglament, sinó segons una resolució de la Presidència del Congrés que pot qüestionar’.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s