Alfred Bosch: “Aquests pressupostos no són de sentit comú, són un robatori. Les factures que paguem se les gasten en tonteries i joguines de guerra”


Aquest matí, l’Alfred Bosch, portaveu al Congrés d’ERC-RCat-Catalunya Sí ha defensat l’esmena a la totalitat dels Pressupostos Generals de l’Estat, presentats pel PP, i ha ressaltat les incongruències d’unes xifres injustes.

Aquests són els pressupostos del Sheriff de Nottingham, que atraca els necessitats per afavorir els privilegiats, sobrepassen el principi d’austeritat i s’eleven a la categoria d’abús.” Així és com ha començat el seu discurs el diputat al Congrés Alfred Bosch, en el debat al Congrés sobre els PGE.

Bosch ha puntualitzat que aquests semblen uns pressupostos de la guerra ja que en els PGE augmenta el pes de Defensa, d’Interior, de Presidència i de la casa Reial: Estan previstos “els 87 Eurofigther, al mòdic preu de 130M€ la peça, quan podrien mantenir una universitat sencera per avió caça… Per caçar què? Elefants? O una fragata 105, amb la qual pagarien dues vegades l’almoina que els demanava el Sr Duran per votar-los, o sigui 475M€. O renunciïn a algun dels 4 submarins S80, cadascun a 440M€, i prescindint només d’un ja podrien mantenir 5 hospitals (…) Si són temps d’austeritat, per què es gasten 1250M€ en assistència sanitària i hospitalària i mutualisme per a militars, quan es podria integrar i racionalitzar a la Sanitat pública amb la resta de mortals? O els 1.000M€ per a militars, policies i guàrdies civils a la reserva, amb soldats que no estan jubilats i que cobren una mitja de 3.000€ per fer exactament… què? O els camps de Golf i complexes en platges per a oficials?(..) Això no és austeritat, senyories, això és un atracament!

En relació a Catalunya, Alfred Bosch ha afirmat que aquests són els pressupostos de l’“espoli social i financer d’un país que hauria de ser tractat com a motor econòmic, no com un serf. És greu que en 30 anys el poder espanyol s’hagi quedat el 40% dels impostos catalans, hagi fomentat acusacions d’insolidaritat i hagi negat el pa i la sal a la gent modesta, a la societat treballadora, desmuntant el benestar i l’administració catalana.” I ha afegit que “qualsevol que defensi Catalunya no pot defensar aquests pressupostos. Estan estafant als humils i estan humiliant als estafats. Però a més ho fan des de la il·legalitat; ignoren les partides consignades en un Estatut que és llei orgànica i rebutgen inclús transferències com les beques, uns 200M€, que el TC ja ha dictaminat que han de ser traspassades immediatament.

En aquest sentit, el portaveu de la coalició ha recordat que “la gent a Catalunya s’està acostant a la insubmissió: molts no paguen peatges, alguns paguen els impostos directament a la Generalitat, alguns ajuntaments es declaren insubmisos fiscals. Que això no ho contempla la llei? Però si vostès són els primers a saltar-se les lleis! Almenys els ciutadans desafien el poder per sentit de justícia. La gent s’ha llançat al bosc de Sherwood perquè vostès els empenyen a aquest santuari.(…) I aquesta és precisament la nostra major font de confiança… la gent és sensata i s’amotina davant la injustícia”.

El portaveu d’ERC-RCat-Catalunya Sí ha recordat que Europa recomana fomentar l’ocupació i la investigació i formació, i en canvi els PGE retallen un 26% en cadascuna d’aquestes partides. Bosch ha suggerit que en comptes de decapitar el benestar “podrien apostar per uns pressupostos productius, que retallessin en burocràcia. Eliminin els ministeris de Cultura, Sanitat i Educació i estalviarien 5500M€ (…), o no es gastin 2’3M€ en neteja del CGPJ i paguin una bona escola; ni 1’4M€ en neteja del TC i cobreixin un dispensari; ni 475.000€ en reformes de despatxos del Consell de Seguretat Nuclear i mantinguin 15 metges, no paguin 838.000€ a la COPE per una campanya de seguretat vial i arreglin la NII al seu pas per Girona i evitin morts”.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s