Per què hem d’anar a Madrid?


En l’última enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), organisme que depèn de la Generalitat de Catalunya, es constata que en un hipotètic referèndum sobre la independència, el SÍ s’enfilaria fins a un 45,4%.

Aquestes dades, que reflecteixen fins a quin punt l’independentisme és una opció cada cop més estesa a Catalunya, ens fan pensar que la candidatura que encapçala Alfred Bosch –l’única candidatura independentista el 20N– ha de poder aplegar un bon nombre de simpaties, que confiem que es converteixin en molts milers de vots!

Amb tot, no deixen de sentir-se veus dins de l’independentisme que diuen que a Madrid no s’hi ha d’anar a fer res: perquè la sobirania ens la juguem a casa o perquè, al capdavall, de Madrid no en traurem res de bo.

Alfred Bosch va publicar fa un parell de mesos un article en què argumentava per quines raons cal anar a Madrid. Bosch està completament d’acord que la independència s’ha de treballar des de casa, però aposta per Madrid com a altaveu des d’on es poden fer arribar les nostres conviccions a la premsa internacional, concentrada a la capital del regne, i als nostres conciutadans poc coneixedors de la política catalana perquè consumeixen principalment mitjans de comunicació d’àmbit estatal.

Per Bosch, cal comunicar a l’altra part que volem el divorci, i cal fer-ho amb les seves eines, «com ho van fer ho van fer Benjamin Franklin, José Martí, Charles Parnell, Mahatma Gandhi, Kwame Nkrumah, Léopold Senghor, Ho Chi Minh…». I ho va fer Francesc Macià, diputat a les Corts, durant setze anys.

Advertisements

One response to “Per què hem d’anar a Madrid?

  1. Nois, no entenc res: dieu que la de l’Albert Bosch és una candidatura independentista, però el programa no en diu res, d’això (al menys en la versió abreujada) i en canvi parla d’independència fiscal. No em digueu que és una qüestió de realisme, perquè aquest objectiu és tant inassolible com l’anterior. Dieu que “no acceptarem un altre pacte fiscal”, però tenint en compte el nombre de diputats que la candidatura pot obtenir seran els qui manin els que no acceptaran una altra cosa que la que ells decideixin.

    M’agrada l’Alfred Bosch, però no estic segur que hagi de votar un partir (ERC) que ha traicionat repetidament els seus principis, que engresa al votant amb paraules d’independència i que a l’hora de la veritat s’asseu a la poltrona i juga a l'”això no toca”. És com els profetes apocalíptics que prometien una ràpida arribada del Regne del Senyor que solucionaria totes les misèries i injustícies. Un regne que sempre era molt a prop però que mai arribava.

    El que hem de fer, al meu modest entendre, els independentistes és fer-nos forts a Catalunya (al Parlament i al carrer) i declarar unilateralment la independència. Per això no ens cal anar a Madrid, on sempre tenim les de perdre. A Catalunya és majoria l’independentisme, a Madrid mai (per pura matemàtica) tindrem la força suficient per fer-nos ni tan sols sentir.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s