I ara què? Ara, tot.


En el seu darrer assaig polític, I ara què?, Alfred Bosch explica la seva visió personal, a partir de moltes anècdotes viscudes i relatades amb un innegable to literari, sobre moltes coses que han passat en aquest país des del començament de segle fins avui i que han provocat un canvi en la mentalitat d’una majoria de catalans, que avui aposten ja sense embuts per la independència. Citant les seves pròpies paraules, «l’irreversible s’ha imposat: ara només podem fer que caminar endavant». Una de les idees clau del llibre és que la societat civil ha estat a l’avantguarda d’aquest procés i que ara cal que aquesta energia s’encomani a l’àmbit de la política. Aquest és justament el pas que defensem des de Catalunya Sí!

En l’acte de presentació del llibre, que va tenir lloc el 18 d’octubre en una seu d’Òmnium Cultural on no hi cabia ni una agulla, van intervenir l’arquitecte Oriol Bohigas, l’historiador i director de la Fundació CatDem Agustí Colomines i el filòsof Josep Ramoneda, a més del mateix Bosch. Tots els convidats van ser molt elogiosos amb l’autor. Colomines en va discrepar en alguns aspectes, tot i afirmar que la resposta a la pregunta «I ara què?» és, sens dubte, «Ara, la sobirania». Bohigas va confessar ser un admirador entusiasta de Bosch, mentre que Ramoneda li va fer la millor lloança que es pot fer a la causa independentista perquè arreli encara més: «Bosch té el mèrit d’haver sabut presentar la independència de manera amable».

No cal dir que us en recomanem vivament la lectura.

Advertisements

2 responses to “I ara què? Ara, tot.

  1. només que hi faltarien els de SI (i el doble de vots que treurieu)

    M'agrada

  2. Retroenllaç: Alfred Bosch, entrevistat al Canal Català sobre el llibre ‘I ara què?’ | La societat civil per la independència

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s